Sign In
Manage PermissionsManage Permissions
|
Export Event

Title

CE Course:  Behavioral finance, instabiliteit en integrale risk benadering

Event Description

 

RISK MANAGEMENT for FINANCIAL INSTITUTIONS

​Behavioral finance, instabiliteit en integrale risk benadering

VBA beleggingsprofessionals offers parts of it's local RMFI designation  (Risk Management for Financial Insitutions) to members in individual modules.  This module consists of 14 lectures, starting on Wednesday ​31 January 2018.​  The course is held in Dutch.  For more information visit the VBA website.

De theorie van mensen die handelen op financiële markten is decennia lang gedomineerd door de ideeën uit de neo-klassieke theorie. Rationele beslissers, die altijd ‘meer boven minder’ prefereren, zijn hierin altijd op weg naar het ‘hoogste nut’. Dit heeft growte implicaties voor theorieën op het gebied van informatieverwerking, prijsvorming, beslissen onder onzekerheid, rendementsdynamiek, en daarmee uiteindelijk op het risk management. In de praktijk blijken de zaken anders te liggen. In dit semester wordt uitgebreid aandacht besteed aan moderne, wetenschappelijke inzichten uit de psychologie en economie op het gebied van menselijk handelen (behavioral finance) en hoe deze de besluitvorming bepalen.

Een groep mensen is meer dan de som van de individuen die er deel van uit maken. Juist dit groepsgedrag kan zorgen voor een onverwacht sterke instabiliteit van markten. Het begrijpen van instabiliteit en stress events wordt niet alleen met theorie maar ook met praktijkvoorbeelden onderbouwd.

 

De kennis die in de afgelopen twee jaar is opgedaan moet in de praktijk kunnen worden toegepast. En vooral, hoe zorg je dat gelijk hebben ook gelijk krijgen wordt? Hiervoor is het van belang dat een risk manager de situatie waarin hij of zij verkeert kan lezen. Wie zijn er betrokken? Wat zijn de belangen van deze mensen? Hoe wordt het probleem gepresenteerd? Aan de hand van cases en praktijkvoorbeelden van studenten worden de hiervoor benodigde vaardigheden besproken en getraind.​

Download the brochure.  This session corresponds to Semester 4 of the full RMFI program (see page 11 of the brochure for the full curriculum).  Brochure_PGO_RMFI_2016_tcm265-158827 (002).pdf

NOTE: This course will be held in Dutch

For more information visit the VBA Website​.​​

Event Type

Educational

Education Topic

Risk Management

Start Time

31-1-2018 19:00

End Time

31-1-2018 22:00

City

Amsterdam

State/Province

 

Event Country

The Netherlands

Event Region

EMEA

Location Info

Vrije Universiteit FEWEB
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam

Speaker

Multiple; see agenda

CE Credits

TBA

SER Credit

0

Currency

EUR

Member Price

6,000

Non-Member Price

6,000

Candidate Price

6,000

Registration

Please register via the VBA Website​.​

Presentations

 ​

All Day Event

 

Recurrence

 

Attachments

Content Type: MyCFA Custom Calendar
Created at 30-8-2017 06:33 by terri.thompson@cfanetherlands.nl
Last modified at 25-1-2018 08:30 by terri.thompson@cfanetherlands.nl