Sign In
Manage PermissionsManage Permissions
|
Export Event

Title

Alternatieve beleggingen en excellent Risico Management

Event Description

Alternatieve beleggingen zijn in veel gevallen een goede aanvulling op een beleggingsportefeuille bestaande uit beursgenoteerde stukken gezien het verwachte rendement en de mogelijkheid om het aanwezige risico in de portefeuille te diversifiëren. Alternatieve beleggingen kennen een grote variëteit die voor pensioenfondsen en verzekeraars kansen kunnen bieden. Maar welke good practices zijn er om goede alternatieve beleggingen te selecteren en hoe worden de risico drivers in de portefeuille adequaat gemanaged? In dit seminar komen diverse subject matter experts aan bod om hun ervaringen te presenteren. Waaronder Bart Bos (DNB) en Michel Klaster (Pebbls).

Sprekers:

Michel Klaster

Michel Klaster is sinds medio vorig jaar CEO van Pebbls. Pebbls is opgericht om een oplossing te bieden voor het pensioenprobleem door een combinatie van disruptief lagere kosten (tot 80%) en hogere (verwachte) rendementen. Daarvoor was hij hoofd van de General Account afdeling en MT-lid bij Aegon Asset Management alsmede lid van het belegging comité van Aegon Nederland. Hij speelde een cruciale rol bij het moderniseren van de balans van Aegon door het opzetten van het grootste Alternative Investment programma ooit van een Nederlandse verzekeraar.

Voor Aegon heeft hij gewerkt als aandelenanalist (Fortis), Portfolio Manager (KLM/Blue Sky Group), CIO (Vierlander/Paerel) en CFO (Paerel Leven).

Michel heeft econometrie en monetaire economie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen en MBA op Nyenrode. Hij heeft diverse wetenschappelijke artikelen geschreven en doceert Alternative Investments aan de VU (CFA-opleiding).

Event Type

Society; Educational

Education Topic

Alternative Investments; Risk Management

Start Time

25-9-2019 13:00

End Time

25-9-2019 17:15

City

Amsterdam

State/Province

 

Event Country

The Netherlands

Event Region

EMEA

Location Info

De Nederlandsche Bank
Auditorium
Westeinde 1
1017 ZN Amsterdam​

Speaker

Bart Bos (DNB) en Michel Klaster (Pebbls)

CE Credits

3

SER Credit

0

Currency

EUR

Member Price

Gratis voor CFA/VBA leden

Non-Member Price

Partners EUR 50 / All others EUR 100

Candidate Price

25

Registration

​Voorinschrijving via irma.willemsen@cfavba.nl

Presentations

 

All Day Event

 

Recurrence

 

Attachments

Content Type: MyCFA Custom Calendar
Created at 11-5-2019 06:59 by irma.willemsen@cfavba.nl[CASMSTS:username]
Last modified at 18-6-2019 05:06 by irma.willemsen@cfavba.nl[CASMSTS:username]