Sign In

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

 Kandidaten/voorbereiding CFA-examen

Het CFA-examen is een zelfstudie-examen. CFA Society VBA Netherlands werkt met een aantal externe organisaties samen om u op weg te helpen met een geselecteerd aa​nbod van lokale activiteiten.

 

Uw belangrijkste informatiebron bij de voorbereiding voor het CFA-examen is de website van het CFA Institute. Daar kunt u allerlei e-books, samenvattingen, praktijkvragen en andere onlinehulpmiddelen vinden. Ga naar de website van CFA Institute​​ voor een overzicht van al het onde​rsteunend studiemateriaal dat voor u (gratis) beschikbaar is.

 

Voor meer informatie over activiteiten en aanbiedingen ter voorbereiding op het CFA-examen kunt met ons contact opnemen.

 Examenvoorbereidings- en herhalingscursussen



6-8 weken voor de examens bieden wij de CFA kandidaten in onze regio een gratis workshop aan ter voorbereiding. Daarin worden tips en trucs aangereikt om zo effciënt mogelijk te studeren en hoe de stof te benaderen. Eveneens komt een onderwerp dat als lastig bekend staat bij de kandidaten aan de orde. 

Woensdag 14 Oktober 2020, 17:00-19:00: Online Exam Prep Workshop Level I  

Woensdag 28 Oktober 2020, 17:00-19:00: Online Exam Prep Workshop Level II 

Jonathan Bone, CFA, a seasoned lecturer of CFA study and review courses at Kaplan Schweser, will share valuable study tips and exam-taking tips for optimal exam preparation, and throw light on challenging topics such as  Fixed Income (for Level I) and Swap Valuation (Level II). 


Donderdag 15 Oktober 2020, 16:30-18:00: Hybrid (live & online) Exam Prep Workshop Level III 


Cees Harm van den Berg, CFA (Willis Towers Watson) will discuss what a Level III candidate should know,  how to tackle the morning session, how your copy will be graded, and how to avoid the main difficulties. The information session will introduce:  

  • The Level III CFA exam format 
  • Tips and strategies to succeed 
  • The most efficient and effective study approach  


 
Onze partner de Universiteit van Amsterdam/Amsterdam Business School biedt een cursus aan voor Level I en II gedurende 20 weken. Tijdens de cursussen wordt het gehele CFA® Level I dan wel Level II programma behandeld én wordt een proefexamen gehouden. Op de website vindt u nadere informatie en kunt u zich inschrijven.

Level I – start februari 2021 (19:00 – 22:00). 19 sessies op woensdagen.
Level II – start februari 2021 ​​(19:00 – 22:00)​. 15 sessies op dinsdagen.

*******

Top Finance-logo-website-2.jpg
Kaplan Schweser en Top Finance bieden eveneens samen vaak 5-daagse intensieve overzicht workshops aan voor Level I, II en III. 
Neem voor meer informatie en aanmelden contact op met Top FinanceBekijk ook de website van Kaplan voor meer informatie over de opties voor 'Live' en 'Online' cursussen en studiematertiaal ter voorbereiding van het examen.  


*******

VUlogo_Wit_RGB_mettekst_tcm289-835563.png
De Vrije Universiteit Amsterdam biedt Nederlandstalige cursussen aan voor Level I, II en III van het CFA-examen. Deze cursussen starten in september. Meer informatie vindt u op de VU-website.

 ‘Live’ proefexamens

Tweemaal per jaar vindt een 'live' proefexamen plaats, in mei/juni voor alle drie de examenniveaus en in november uitsluitend voor Level I. Dit wordt technisch mogelijk gemaakt door Kaplan Schweser en georganiseerd door CFA Society VBA Netherlands. Het "Live Schweser Mock Exam" is qua format, moeilijkheidsgraad en duur vrijwel identiek aan het officiële CFA-examen. Het proefexamen helpt u om examenvaardigheden te ontwikkelen, zwakke punten op te sporen en te kijken in hoeverre u het CFA-curriculum beheerst. Na afloop van het live proefexamen kunt u de uitleg bij de antwoorden bekijken, uw score vergelijken met die van andere kandidaten en dieper op iedere vraag ingaan met behulp van onze handleiding, de Mock Exam Tutorial. 

Volgende Live Mock Exam voor Level I, II & III: zaterdag 14 november 2020 

Datum: zaterdag 14 november 2020
Tijd: 9:00 tot 12.00 uur en 13.00 tot 16.00 
Aanmelden vanaf: 8.30 uur
Locatie: Aristo Amsterdam​, Tempelhofstraat 2​​, 1043 EJ Amsterdam 
Kosten:  USD 65,00 (wordt Candidate Member voor € 80 en deelname is GRATIS, meer info)
Inschrijving en betaling: Kaplan Schweser-website.

De online inschrijving voor het juni niveau I, II, III Live Mock Examen wordt binnenkort geopend. Kijk voor meer informatie op onze website kalender. De capaciteit is beperkt. Wilt u zich verzekeren van een plaats, dan kunt u zich alvast aanmelden door een email te sturen aan Heleen de Vlaam.

Voor wie niet aan het Live Mock Exam kan deelnemen, biedt Kaplan ook online proefexamens aan voor Level ILevel II en Level III.

 Studiematerialen

In aanvulling op alle hulpmiddelen die op de website van het CFA Institute gratis beschikbaar zijn, kunnen kandidaten van CFA Society VBA Netherlands, met een korting van 10%, extra aantekeningen en studiemateriaal bestellen bij Kaplan Schweser. Daarnaast kunnen kandidaten gebruikmaken van hulpmiddelen die Kaplan Schweser gratis beschikbaar stelt.​

 
Kaplan Schweser is al jarenlang een vertrouwde partner van het CFA Institute en biedt meer dan 25 jaar examenmateriaal, cursussen en ondersteuning voor het CFA® Programma aan. Kaplan Schweser is daarnaast Approved Prep Provider, een door het CFA Institute goedgekeurde aanbieder van voorbereidend examenmateriaal. Het scala aan examenvoorbereidingsmogelijkheden is uitvoerig en de informatie wordt in vrijwel ieder denkbaar format aangeleverd: van traditionele boeken en flashcards tot onlinecursussen, klassikale cursussen, internet- en mobiele toepassingen.

Nederlandse kandidaten en leden van CFA Society VBA Netherlands krijgen 10% korting op de examenvoorbereidingsproducten van Kaplan Schweser. Ga naar https://portal.schweser.com en voer als code in: NetherlandsCFA.

CFA Society Netherlands verstrekt jaarlijks ook zes beurzen die de kosten van het Kaplan Schweser-studiemateriaal dekken. Op basis van financiële criteria wordt bepaald wie voor de beurs in aanmerking komt. Meer informatie vindt u op onze pagina Beurzen​.

Gratis hulpmiddelen van Kaplan Schweser
Schweser biedt gratis hulpmiddelen voor kandidaten die de felbegeerde CFA®-titel willen behalen. Er is van alles: van een dagelijkse e-mail met CFA-vragen tot e-books en een mobiele app. Meer informatie» 

Gratis vraag van de dag: meld je aan en ontvang iedere dag in uw inbox een CFA-praktijkvraag op je specifieke niveau: Level I, II of III.

Gratis aanpasbare CFA®-evaluatie app: ga aan de slag met uw studieplan … en maak de oefeningen wanneer het je het beste uitkomt. En het mooiste van alles is ... dit is allemaal gratis!

Gratis e-Book: voordat u deelneemt aan het CFA-examen: ontvang advies van CFA-charterholders die het programma met succes hebben doorlopen en leer van hen wat je allemaal moet doen om deze titel te halen en in de beleggingsindustrie te slagen. ​


 ‭(Hidden)‬ Calculator

 

Order your calculator at a substantial discount. For instance:

HP 12c Platinum, approved for CFA exams, offers more built-in functions, larger memory, is programmable and has both the time-saving RPN entry-mode as normal algebraic mode, is availalbe to candidates in the Netherlands for only €54.95 (elsewhere €75 to €95) when ordered through this link.​​

Also available:
TI-BAII+: €44.95 (click here)
TI-BAII+ Professional: €54.95 (click here)​​​​

 Agenda

14 oktober
Online Exam Prep workshop Level I
17:00 - 19:00

15 oktober 
Online Exam Prep workshop Level III
16:30 - 18:00

20 oktober
Uiterste datum uitstel december examen naar 2021

28 oktober
Online Exam Prep workshop Level II
17:00 - 19:00

14 november
Live Mock Exam
8:30 - 16:00

 Exam Prep Partners

 
 
Top Finance-logo-website-2.jpg 

​Disclaimer: Kaplan Schweser follows the CFA Institute Prep Provider Guidelines. Neither CFA Institute nor CFA Society VBA Netherlands reviews or warrants the accuracy of the products or services offered by Kaplan Schweser, nor verifies or endorses the pass rates claimed.