Sign In

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

 Kandidaten/voorbereiding CFA-examen

Het CFA-examen is een zelfstudie-examen. CFA Society VBA Netherlands werkt met een aantal externe organisaties samen om u op weg te helpen met een geselecteerd aa​nbod van lokale activiteiten.

 

Uw belangrijkste informatiebron bij de voorbereiding voor het CFA-examen is de website van het CFA Institute. Daar kunt u allerlei e-books, samenvattingen, praktijkvragen en andere onlinehulpmiddelen vinden. Ga naar de website van CFA Institute​​ voor een overzicht van al het onde​rsteunend studiemateriaal dat voor u (gratis) beschikbaar is.

 

Voor meer informatie over activiteiten en aanbiedingen ter voorbereiding op het CFA-examen kunt met ons contact opnemen.

 Examenvoorbereidings- en herhalingscursussen

Heeft u wat extra steun nodig? Of wilt u met andere studenten kennis en ervaringen delen? Gelukkig zijn daarvoor diverse mogelijkheden beschikbaar.


*******


CFA Exam Prep Workshops Levels I, II, III

Tijdens de exam prep workshop van 5 maart 2020, zullen deskundigen van Kaplan en Top Finance waardevolle studie tips ter beschikking stellen en aandacht schenken aan onderwerpen die doorgaans als het meest complex van het curriculum worden ervaren, zoals 'Cashflow Statement Analysis' (voor Level I en II) en 'Constructed Response' en 'How to Pass Level III Exam' (voor Level III).
 
De CFA Exam Prep workshop biedt bij uitstek de gelegenheid om inzicht te verkrijgen en vragen te stellen over onderwerpen in alle drie de niveaus van het examen. Er is ook gelegenheid om studiegroepen to vormen, rekenmachines aan te schaffen tegen gereduceerd tarief en om een beurs voor Kaplan studie materialen te winnen (!!) en uiteraard te netwerken.

Programma Levels I & II
Jonathan Bone, CFA, Kaplan Financial UK

15:30  Registratie
15:45  Tips for optimal exam preparation, 
16:30  Cashflow Statement Analysis Workshop Levels I & II
18:00  Netwerk borrel
19:00  Einde


Programma Level III
Cees-Harm van de Berg, CFA, Willis Towers Watson
16:30  Registratie
16:45  Constructed Response and How to Pass Level III Exam Workshop
17:45  Voorbereidingstips van panel van kersverse Charterholders 
18:00  Netwerk borrel
19:00  Einde


*******


 
Onze partner de Universiteit van Amsterdam/Amsterdam Business School biedt een cursus aan voor Level I en II gedurende 20 weken. Tijdens de cursussen wordt het gehele CFA® Level I dan wel Level II programma behandeld én wordt een proefexamen gehouden. Op de website vindt u nadere informatie en kunt u zich inschrijven.

Level I – start 8 januari 2020 (19:00 – 22:00). 20 sessies op woensdagen.
Level II – start 4 februari 2020 ​​(19:00 – 22:00)​. 15 sessies op dinsdagen.

*******

Top Finance-logo-website-2.jpg
Kaplan Schweser en Top Finance bieden samen een 5-daagse intensieve overzicht workshop aan voor Level I, II en III. 

Data 5-daagse intensieve workshop Amsterdam:
Level I: 3-daagse overzicht workshop - uitsluitend online  (neem voor meer info contact op met Top Finance)
Level II: 11 to 15 mei 2020
Level III: 4 to 8 mei 2020 

Neem voor meer informatie en aanmelden contact op met Top Finance.


Bekijk ook de website van Kaplan voor meer informatie over de opties voor 'Live' en 'Online' cursussen en studiematertiaal ter voorbereiding van het examen.  

*******

VUlogo_Wit_RGB_mettekst_tcm289-835563.png
De Vrije Universiteit Amsterdam biedt Nederlandstalige cursussen aan voor Level I, II en III van het CFA-examen. Deze cursussen starten in september. Meer informatie vindt u op de VU-website.

 ‘Live’ proefexamens

Tweemaal per jaar vindt een 'live' proefexamen plaats, in mei/juni voor alle drie de examenniveaus en in november uitsluitend voor Level I. Dit wordt technisch mogelijk gemaakt door Kaplan Schweser en georganiseerd door CFA Society VBA Netherlands. Het "Live Schweser Mock Exam" is qua format, moeilijkheidsgraad en duur vrijwel identiek aan het officiële CFA-examen. Het proefexamen helpt u om examenvaardigheden te ontwikkelen, zwakke punten op te sporen en te kijken in hoeverre u het CFA-curriculum beheerst. Na afloop van het live proefexamen kunt u de uitleg bij de antwoorden bekijken, uw score vergelijken met die van andere kandidaten en dieper op iedere vraag ingaan met behulp van onze handleiding, de Mock Exam Tutorial. 

Volgende Live Mock Exam voor Level I, II & III: zaterdag 16 mei 2020 

Datum: zaterdag 16 mei 2020
Tijd: 9.00 tot 12.00 uur en 13.00 tot 16.00 
Aanmelden vanaf: 8.30 uur
Locatie: Aristo Amsterdam​, Tempelhofstraat 2​​, 1043 EJ Amsterdam 
Kosten:  USD 65,00 (wordt Candidate Member voor € 80 en deelname is GRATIS!!!, meer info)
Inschrijving en betaling: Kaplan Schweser-website.

De online inschrijving voor het juni niveau I, II, III Live Mock Examen wordt binnenkort geopend. Kijk voor meer informatie op onze website kalender. De capaciteit is beperkt. Wilt u zich verzekeren van een plaats, dan kunt u zich alvast aanmelden door een email te sturen aan Heleen de VlaamDe inschrijvingstermijn sluit op woensdag 13 mei of eerder als de maximale capaciteit is bereikt.

Voor wie niet aan het Live Mock Exam kan deelnemen, biedt Kaplan ook online proefexamens aan voor Level ILevel II en Level III.

 Studiematerialen

In aanvulling op alle hulpmiddelen die op de website van het CFA Institute gratis beschikbaar zijn, kunnen kandidaten van CFA Society VBA Netherlands, met een korting van 10%, extra aantekeningen en studiemateriaal bestellen bij Kaplan Schweser. Daarnaast kunnen kandidaten gebruikmaken van hulpmiddelen die Kaplan Schweser gratis beschikbaar stelt.​

 
Kaplan Schweser is al jarenlang een vertrouwde partner van het CFA Institute en biedt meer dan 25 jaar examenmateriaal, cursussen en ondersteuning voor het CFA® Programma aan. Kaplan Schweser is daarnaast Approved Prep Provider, een door het CFA Institute goedgekeurde aanbieder van voorbereidend examenmateriaal. Het scala aan examenvoorbereidingsmogelijkheden is uitvoerig en de informatie wordt in vrijwel ieder denkbaar format aangeleverd: van traditionele boeken en flashcards tot onlinecursussen, klassikale cursussen, internet- en mobiele toepassingen.

Nederlandse kandidaten en leden van CFA Society VBA Netherlands krijgen 10% korting op de examenvoorbereidingsproducten van Kaplan Schweser. Ga naar https://portal.schweser.com en voer als code in: NetherlandsCFA.

CFA Society Netherlands verstrekt jaarlijks ook zes beurzen die de kosten van het Kaplan Schweser-studiemateriaal dekken. Op basis van financiële criteria wordt bepaald wie voor de beurs in aanmerking komt. Meer informatie vindt u op onze pagina Beurzen​.

Gratis hulpmiddelen van Kaplan Schweser
Schweser biedt gratis hulpmiddelen voor kandidaten die de felbegeerde CFA®-titel willen behalen. Er is van alles: van een dagelijkse e-mail met CFA-vragen tot e-books en een mobiele app. Meer informatie» 

Gratis vraag van de dag: meld je aan en ontvang iedere dag in uw inbox een CFA-praktijkvraag op je specifieke niveau: Level I, II of III.

Gratis aanpasbare CFA®-evaluatie app: ga aan de slag met uw studieplan … en maak de oefeningen wanneer het je het beste uitkomt. En het mooiste van alles is ... dit is allemaal gratis!

Gratis e-Book: voordat u deelneemt aan het CFA-examen: ontvang advies van CFA-charterholders die het programma met succes hebben doorlopen en leer van hen wat je allemaal moet doen om deze titel te halen en in de beleggingsindustrie te slagen. ​


 Calculator

HP banner 

Order your calculator at a substantial discount. For instance:

HP 12c Platinum, approved for CFA exams, offers more built-in functions, larger memory, is programmable and has both the time-saving RPN entry-mode as normal algebraic mode, is availalbe to candidates in the Netherlands for only €54.95 (elsewhere €75 to €95) when ordered through this link.​​

Also available:
TI-BAII+: €44.95 (click here)
TI-BAII+ Professional: €54.95 (click here)​​​​

 Agenda

12​ febr​uari deadline examen registratie tegen normaal tarief 
5 maart  Exam Prep Event
11 maart Laatste dag om te registreren
16 mei  Live Mock Exams
6 juni  CFA Exam Levels I, II, III en 'Post Exam Drinks​'

 Exam Prep Partners

 
 
Top Finance-logo-website-2.jpg 

​Disclaimer: Kaplan Schweser follows the CFA Institute Prep Provider Guidelines. Neither CFA Institute nor CFA Society VBA Netherlands reviews or warrants the accuracy of the products or services offered by Kaplan Schweser, nor verifies or endorses the pass rates claimed.