Sign In

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

 Beleid Permanente Educatie

CFA Society VBA Netherlands staat als vereniging voor kwaliteit en integriteit. Het lidmaatschap is daarmee een bevestiging van de professionele en integere wijze waarop de leden hun beroep willen uitoefenen. Leden van CFA Society VBA Netherlands behoren vanwege hun beroepsopleiding of opgedane werkervaring tot de top van het vakgebied in Nederland. Zij beschikken over de juiste kennis en vaardigheden om te excelleren in de beleggingsindustrie en bereiken de beste resultaten voor hun klanten.

Om bij te blijven op het vakgebied, is permanente educatie noodzakelijk. Van VBA leden wordt dan ook verwacht dat zij middels permanente educatie hun kennis en vaardigheden onderhouden. De vereniging ondersteunt haar leden daarin met een kwalitatief hoogwaardig opleidingsprogramma, modules voor permanente educatie, online cursussen, en het accrediteren van extern gevolgde cursussen of opleidingen.

 Registratie en overzicht PE punten

Het Permanente Educatie (PE) Programma​ van CFA Society VBA Netherlands biedt haar leden een kader met diverse opleidingsmogelijkheden die bijdragen aan een continu professionele ontwikkeling. Onze leden kunnen eenvoudig hun activiteiten bijhouden en beheren met behulp van het online tracking systeem van CFA Institute.

Deelname aan het PE Programma wordt sterk aanbevolen. U voldoet aan het PE programma, indien u jaarlijks 20 uur besteed aan gekwalificeerde activiteiten, waarvan 2 uur Standards, Ethics and Regulation. Er bestaan meerdere manieren om aan (potentiële) werkgevers, klanten en toezichthouders aan te tonen dat men voldoet aan de vereisten van permanente educatie.

Volgens het PE Programma krijgen leden 1 PE punt voor elk uur dat zij besteden aan opleiding. Uw PE activiteiten zijn pas geldig indien ze worden gedocumenteerd en opgeslagen in het PE tracking systeem. Hier​ kunt u leren hoe het PE programma werkt en hoe u de inspanningen bij kunt houden.

 Behalen PE punten

​​CFA Society VBA Netherlands kan u helpen uw kennis up to date te houden. Door deelname aan de diverse educatieve bijeenkomsten of PE modules die door -of tezamen met- CFA Institute worden aangeboden kunt u PE punten verdienen. Daarnaast biedt de website vele mogelijkheden om te blijven leren, zoals financiële nieuwsbrieven, het bijwonen van specifieke evenementen, of online leren. Bij het afronden van deze opties, kunnen PE punten automatisch aan uw PE dagboek worden toegevoegd.

Lees meer over

Bezoek de CFA Institute bibliotheek en haar uitgebreide collectie artikelen, boeken, multimedia, en online courses.​​

 Kwaliteitsbewaking

CFA Institute en CFA Society VBA Netherlands hechten het grootste belang eraan dat het PE-programma voldoet aan onze hoge normen voor het aanbieden van relevante educatieve programma's voor onze leden.

Het PE curatorium en de PE Accreditatie Commissie zijn verantwoordelijk voor het lokale aanbod. Het PE Curatorium houdt toezicht op het kwaliteitsniveau van de PE-modules die worden aangeboden door CFA Society VBA Netherlands. De accreditatiecommissie beoordeelt PE-activiteiten op kwaliteit en toegevoegde waarde.​

 Klachtenprocedure permanente educatie

​​Mocht een lid niet tevreden zijn met de toegevoegde waarde, inhoud of organisatie van de PE modules van CFA Society VBA Netherlands of de onderdelen van de reguliere VU-VBA opleiding Investment Management dan heeft hij of zij de mogelijkheid hiertegen te reclameren. Voor meer informatie zie onze Klachtenprocedure permanente educatie​.

Voor meer informatie stuur een e-mail.

 PE links

Bekijk de PE bijeenkomsten en modules bij CFA Society VBA Netherlands​

Download CFA Institute CE Program Guidbook ce-guidebook.pdf

Zoek CFA Institute Conferences

Zoek toekomstige Webinars

Bekijk CFA Program Refresher Readings​