Sign In

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

 Hoe is de Challenge georganiseerd?

Op uitnodiging van CFA Society VBA Nederland, stellen universiteiten teams samen van 3 tot 5 personen. Onder begeleiding van een mentor, schrijven de studenten een equity onderzoeksrapport over een beursgenoteerde onderneming, en presenteren hun bevindingen aan een vooraanstaand panel van deskundigen.

 
De teams worden beoordeeld op hun schriftelijke verslagen en de bijbehorende presentaties, waarna een winnaar wordt geselecteerd. Het winnende team ontvangt een cheque van €1000 en een presentatie training ter voorbereiding van deelname aan de EMEA finale in Jordanië en wellicht eveneens de wereldwijde Research Challenge finale te New York.


Tijdens de wedstrijd, fungeren beleggingsprofessionals van CFA Society VBA Netherlands vrijwillig als mentor en jury en leren de studenten best practices in Equity Research en corporate Analysis. 


Planning 2019-2020​

11 oktober: CFA Institute deadline voor aanmelding deelnemende universiteiten. Studenten hebben hierna 2 weken de tijd (tot 25 oktober) om zich individueel te registreren. 
23 oktober: Kick-off event aan de Erasmus Universiteit van 16:00 tot 18:00. Hier kunnen de deelnemende teams kennismaken met de Challenge, krijgen zij tips en aanwijzigingen van een expert uit de industrie, worden ervaringen van eerdere winnaars gedeeld en krijgen zij uitleg over het Factset platform dat aan de studenten beschikbaar wordt gesteld tijdens het onderzoeksproces. Ook wordt de naam van de te onderzoeken organisatie onthuld, gevolgd door een borrel.  
6 december: Tijdens het “Day at the Sponsor” event bij NNIP offices in Den Haag geeft een senior executive van het te onderzoeken bedrijf een bedrijfspresentatie (30 min gevolgd door Q & A). Dit is de enige gelegenheid voor de studenten om direct contact met het management van het bedrijf te hebben. Ook spelen de studenten een Investment Game. Het programma start om 12u15 en wordt om 17u afgesloten met een borrel.  
15 januari (TBD): deadline indienen onderzoeksverslagen
3 februari: bekendmaking finalisten
28 februari: Benelux finale (Euronext, Amsterdam)
1-2 april 2020: EMEA regio finale (Jordanië)
22 april 2020: wereldwijde finale (New York, USA) 

Dit waren de deelnemers van de Research Challenge Benelux 2019/2020:
University of Amsterdam
Rotterdam School of Management
University of Groningen (2 teams)
Maastricht University
HC Liege
Vlerick Business School
UC Louvain/ICHEC
Tilburg University
Amsterdam Business School


Vrijwilligers gezocht!

De CFA Institute Research Challenge dankt haar succes aan de onschatbare inbreng van vrijwilligers die zich inzetten als commissieleden, mentoren en beoordelaars. Ontdek hoe u uw tijd en vaardigheden kunt inzetten ten bate van de Research Challenge en help universiteitsstudenten hun weg te vinden in de beleggingssector. Download de functiebeschrijvingen via CFA Institute Research Challenge​ of neem contact op met Alex Morozov (in het Engels) voor meer informatie.

 

Voorgaande Challenges

Samenvattingen van voorgaande Research Challenges.​

   Wilt u meer informatie,​ neemt u dan contact op met Alex Morozov


 ‭(Hidden)‬ Content Editor

​Op uitnodiging van CFA Society VBA Nederland, stellen universiteiten teams samen van 3 tot 5 personen. Onder begeleiding van een mentor, schrijven de studenten een equity onderzoeksrapport over een beursgenoteerde onderneming, en presenteren hun bevindingen aan een vooraanstaand panel van deskundigen.


De teams worden beoordeeld op hun schriftelijke verslagen en de bijbehorende presentaties, waarna een winnaar wordt geselecteerd. Elk lid van het winnende team ontvangt een CFA-beurs en een cheque van €1000,-. Bovendien gaat de winnaar door naar de EMEA en eventueel zelfs de Global Research Challenge finale. Tijdens de wedstrijd, fungeren beleggingsprofessionals van CFA Society VBA Netherlands vrijwillig als mentor en jury en leren de studenten best practices in Equity Research en corporate Analysis. 

De Research Challenge 2018/2019 analyseert Basic Fit.

Planning 2018/2019​

23 oktober 2018: Kick-off aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam
7 november 2018: (Voorlopig) Bedrijfspresentatie/Inhouse Day met het management van NNIP in Den Haag
12 februari 2019: Benelux Finale, Euronext Amsterdam.  Lees meer hier​.
10-11 april 2019: EMEA Finale, Zürich
25 april 2019: wereldwijde finale, New York


 

 ‭(Hidden)‬ CFA Institute Research Challenge

De CFA Institute Research Challenge is een wedstrijd in aandelenresearch tussen studententeams van de business en finance opleidingen van de beste universiteiten in de wereld. CFA Society Netherlands introduceerde de Challenge in Nederland ter bevordering van best practices in onderzoek onder de volgende generatie van analisten door middel van hands-on mentorschap en intensieve training in bedrijfsanalyse en presentatievaardigheden.

In 2010 werd de Challenge uitgebreid met België en in 2013 werd ook Luxemburg toegevoegd, waardoor een CFA Institute Research Challenge in the Benelux ontstond!

Bekijk hier een filpje over de challenge: Twee minuten durende video over de Research Challenge

Wat stond er in de pers over de Research Challenge: Artikel in Het financieele Dagblad

Lees meer om een beter beeld te krijgen van wat u kunt verwachten:

 Research Challenge Benelux Finale 2020

 HEC Liège wint CFA Institute Research Challenge Benelux 2020

Het CFA Institute Research Challenge Benelux was ook dit jaar een groot succes. Het team van studenten van HEC Liège wonnen net als vorig jaar uiteindelijk de finale. Volgende ronde zullen ze uitkomen in Jordanië. De tweede plaats werd gewonnen door Vlerick Business School en derde werd ICHEC Brussels Management School. Alle reporten en presentaties waren van uitmuntende kwaliteit - de jury was erg onder de indruk.

Hier kunt u het winnende onderzoeksverslag lezen over het Belgische technologie bedrijf Barco.


 Supporters

CFA Society VBA Netherlands dankt haar Benelux Sponsor van de CFA Institute Research Challenge:   

Supporters van de CFA Institute Research Challenge:

 


  

 Winnaars

2020:
1e prijsTeam HEC Liège
web-CFA Challenge 2020-036-ElisabethBeelaerts.jpg
2019: 
1e prijs: Team HEC Liège
 
2e prijs: Team ICHEC-Louvain  

3e prijs: Team Vrije Universiteit (VU) Amsterdam​


2018: Team ICHEC Brussels/ Louvain
180213-036-InBloeiFotografie.jpg
 

2017Team RSM Erasmus 

 

2016Team RSM Erasmus 

 

2015Team HEC Liège