Sign In
Manage PermissionsManage Permissions
|
Export Event

Title

PE 18-19: Module 4: Big Data en Artificial Intelligence

Event Description

PE 18-19: Module 4:

Big Data en Artificial Intelligence​

​11 en 18 juni

Beide topics zijn zeer hot en relevant! Dit is de kans om een gedegen introductie in deze onderwerpen te krijgen door gerenommeerde sprekers.

Programma deel 1: 11 juni

(Big) Datagedreven waardecreatie: Valt er nog iets te kiezen??

In het college gaat Frans Feldberg in op het 'Waarom, Wat, en Hoe' van big data en datagedreven business model innovatie. Hoe is de wereld, als het om data gaat, de laatste jaren veranderd? Waarom is big data analytics een belangrijke digitale innovatie die hoog op menig managementagenda staat en waarom investeren organisaties aanzienlijk in big data en data science? Hoe kunnen organisaties waarde met data en artificial intelligence creëren door zowel het verbeteren van het bestaande business model als door nieuwe data-gedreven business modellen te ontwikkelen. Dit zijn vragen die in zijn presentatie beantwoord zullen worden.  Aan de hand van voorbeelden wordt uitgelegd dat big data een 'disruptive innovation' is die grote consequenties voor veel organisaties kan hebben. Aan de hand van een opdracht wordt in het college ook aandacht besteed aan hoe organisaties op basis van data en analytics hun business model kunnen innoveren.

Programma deel 2: 18 juni

Hoe passen we Artificial Intelligence (AI) toe in de traditionele beleggingswereld?

Dat Artificial Intelligence (AI) een grote impact heeft op de financiële wereld is een gegeven. Dit college begint met het schetsen van de verschillende trends die bepalend zijn voor de toekomst van de financiële wereld, en wat voor rol AI hierin speelt. Waar veel finance professionals mee worstelen is hoe zij deze, nog veelal abstracte technieken, concreet kunnen maken en kunnen toepassen in hun dagelijks werk. Er zijn momenteel weinig handleidingen die finance professionals hiermee verder kunnen helpen. Met dit college probeert Charlotte dat kennis gat op te vullen. In dit college zetten we verder het beleggingsproces uiteen, en laten we zien aan de hand van concrete voorbeelden, hoe men AI kan inzetten om bestaande processen te verbeteren. We zullen het hebben over toepassingen van AI op gebieden zoals screening, due diligence, portfolio optimalisatie, asset allocatie en risk management. We eindigen het college met een opdracht waarin studenten zelf AI toepassingen gaan uitwerken op voorgelegde cases. 

Docenten

Frans Feldberg is hoogleraar Data-Driven Business Innovation aan de faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde van de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij is medeoprichter en directeur van 'the Amsterdam Center for Business Analytics' (www.acba.nl), een multidisciplinair onderzoeksinstituut op het gebied van big data, business analytics en data science (VU instituut). ACBA werkt samen met een variëteit aan bedrijven aan big data en business analytics-projecten. Frans is tevens mede-oprichter van Data Science Alkmaar, het regionale kennis- en innovatiecentrum op het gebied van data science en big data, waarin de gemeente Alkmaar, Vrije Universiteit (ACBA) en het lokale bedrijfsleven intensief samenwerken. Als business consultant heeft hij ruime ervaring met de ontwikkeling en implementatie van 'data & analytics driven' bedrijfsmodellen, diensten en strategieën voor nationale en internationale ondernemingen.

Dr Charlotte Werger werkt op snijvlak van Artificial Intelligence en Finance. Na het afronden van haar PhD in Florence werkte zij als HedgeFund manager bij BlackRock en Man AHL in London, waarbij zij in een vroeg stadium van de technologische ontwikkelingen, Artificial Intelligence en Machine Learning toepaste op het voorspellen van financiële markten. Geïnteresseerd in de bredere applicaties van Artificial Intelligence, is Charlotte daarna werkzaam geweest bij ASI Data Science, een AI startup in London die haar klanten helpt met het bouwen van AI toepassingen (o.a. op het gebied van anti-terrorisme) en strategische data transformatie. Momenteel is Charlotte teruggekeerd naar Nederland en werkt ze bij Van Lanschot Kempen (VLK) als Head of Data Science. Daar ligt de uitdaging om een traditionele vermogensbeheerder te transformeren naar een cutting edge data gedreven bedrijf, een uitdaging die ze graag aan gaat. Naast haar werk is Charlotte een internationele speler op het gebied Data Science en AI en is ze erg actief op het gebied van educatie en advies. Zij geeft instructie o.a. bij Datacamp, begeleid Data Science studenten via Springboard en is adviseur van Ryelore AI.

Wilt u deelnemen?

  • Iedereen is welkom. Om een gezonde interactie met de docent en medecursisten mogelijk te maken wordt het aantal cursisten beperkt tot maximaal 25.
  • Wanneer u intekent voor een module, wordt het cursusmateriaal naar u toegestuurd.  
  • De docenten worden bij de voorbereiding begeleid door een academisch coördinator die controleert dat de kwaliteit van de cursussen in overeenstemming is met de doeleinden van CFA Society VBA Netherlands. ​
  • U ontvangt een certificaat van deelname.
 
 
 
* * * * *

 

Bepalingen inschrijving

Inschrijving en betaling
U ontvangt een factuur voor het cursusbedrag. Er geldt een bedenktermijn van 14 dagen. Mocht de cursus volgeboekt zijn dan ontvangt u daarvan per omgaande bericht. U kunt uw aanmelding annuleren zonder kosten tot 4 weken voor aanvang. Daarna brengt de Stichting VBA Opleidingsinstituut Morreau (opleidingsinstituut) de kosten volledig in rekening. Het opleidingsinstituut hanteert een minimum aantal van 10 deelnemers. 

Wijziging en annulering
Het opleidingsinstituut behoudt zich het recht zonder opgave van redenen wijzigingen (waaronder de inhoud, de opzet, de docenten, het cursusmateriaal, de datum, het tijdstip en de locatie) aan te brengen in de aangekondigde cursussen en/of de aangekondigde cursussen te annuleren. Bij annulering  zal volledige restitutie plaatshebben. Alle terugbetalingen die moeten worden gedaan zullen binnen 14 dagen worden verwerkt. Het opleidingsinstituut is nooit aansprakelijk voor gederfde inkomsten van cursisten.

Eigendom en vertrouwelijkheid
Het eigendomsrecht van cursusmateriaal berust bij het opleidingsinstituut. Het opleidingsinstituut verklaart dat alle informatie die door cursisten wordt verstrekt vertrouwelijk is voor het opleidingsinstituut en haar medewerkers en vertrouwelijk wordt behandeld door de docenten.

* * * * *

Event Type

Society; Educational

Education Topic

 

Start Time

11-6-2019 13:30

End Time

18-6-2019 17:30

City

Amsterdam

State/Province

 

Event Country

The Netherlands

Event Region

EMEA

Location Info

Hotel Casa Amsterdam ​
Eerste Ringdijkstraat 4
1097 BC Amsterdam​

Speaker

Frans Feldberg en Charlotte Werger

CE Credits

8

SER Credit

n/a

Currency

EUR

Member Price

500

Non-Member Price

900; en voor partners 600

Candidate Price

600

Registration

Presentations

 

All Day Event

 

Recurrence

 

Attachments

Content Type: MyCFA Custom Calendar
Created at 7-12-2018 03:32 by irma.willemsen@cfavba.nl[CASMSTS:username]
Last modified at 11-3-2020 04:53 by irma.willemsen@cfavba.nl[CASMSTS:username]