Sign In
Manage PermissionsManage Permissions
|
Export Event

Title

Private Equity | Onbekende wateren bevaren / Uncharted waters

Event Description

De huidige pandemie verandert ongetwijfeld de manier waarop private equity tijdens de volgende economische cyclus zal worden beheerd, en in het bijzonder de manier waarop geld in de komende 3-4 jaar zal worden belegd. Hoewel het humanitaire aspect niet mag worden genegeerd, schept elke vorm van plotse neergang of verstoring kansen voor beleggers die over geld beschikken en die de nieuwe omgeving weten te bevaren. In vergelijking met andere activaklassen, zoals beursgenoteerde beleggingen, is private equity goed gepositioneerd om met schokken zoals de huidige om te gaan.
 
Tijdens dit webinar legt Nils Rode, CIO Schroder Adveq uit hoe private-equity beleggers het beste op de coronacrisis kunnen reageren. Richard Damming, Senior Investment Director, Schroder Adveq, sluit aan voor een interactieve discussie in het Nederlands en zal al uw vragen beantwoorden.

De presentatie is in het Engels. Vragen kunnen gesteld worden in zowel Nederlands als Engels. 

Rode Nils.jpg

Nils Rode is de Chief Investment Officer van Schroder Adveq en leidt ook de datawetenschappelijke activiteit van Schroder Adveq Labs. Hij is lid van het Management Comité van Schroder Adveq en lid van het Investeringscomité.
Voordat hij in 2005 bij Schroder Adveq in dienst trad, was Nils Vice President bij SkyOnline, een in de VS gevestigd IT- en telecommunicatiebedrijf, waar hij van 2003 tot 2005 op het gebied van financiën en strategie werkte. Van 1995 tot 2002 was Nils management consultant bij McKinsey & Company in Duitsland, waar hij de lead manager was voor verschillende strategische, organisatorische en operationele verbeteringsprogramma's voor private en beursgenoteerde bedrijven in de technologie- en financiële dienstensector. Nils is ook de auteur van een boek over strategisch management van kennisgebaseerde bedrijven. 
Nils heeft een masterdiploma van ESCP Europe in Parijs, Oxford en Berlijn, waar hij Siemens Scholar was. Hij heeft ook een PhD in Economie van de Leuphana Universiteit van Lueneburg, Duitsland en een Specialisatiecertificaat in Gegevenswetenschappen van Johns Hopkins University en Coursera.


Richard Damming behandelt de investeringsactiviteit van Schroder Adveq voor het Europese investeringsprogramma.
Voordat hij in 2011 bij Schroder Adveq in dienst trad, werkte Richard bij Capvent AG, een in Zürich gevestigde private equity-fondsenfirma. Van 2006 tot 2009 was Richard Associate in het Corporate Finance team van PricewaterhouseCoopers in Zürich. Richard was ook een controller en corporate M&A-analist voor ABB Ltd. van 2004 tot 2005.
Richard heeft een Master in Business Administration met een specialisatie in Corporate Finance van de Bocconi Universiteit van Milaan, Italië.

*****

The current pandemic undoubtedly changes the way private equity will be managed during the next economic cycle, and in particular the way money will be invested in the next 3-4 years. While the humanitarian aspect should not be ignored, any sudden downturn or disruption creates opportunities for investors with capital and are able to navigate the new environment. Compared to other asset classes, such as listed investments, private equity is well positioned to deal with shocks like the current one.

During this webinar, Nils Rode, CIO Schroder Adveq, explains how private equity investors can best respond to the corona crisis. Richard Damming, Senior Investment Director, Schroder Adveq, joins for an interactive discussion and will answer all your questions.

The presentation is in English. Questions may be asked in English as well as Dutch.

Event Type

Society

Education Topic

 

Start Time

30-6-2020 12:00

End Time

30-6-2020 13:00

City

Amsterdam

State/Province

 

Event Country

 

Event Region

EMEA

Location Info

​This event will be delivered via live Webinar.

Speaker

Nils Rode en Richard Damming

CE Credits

1

SER Credit

n/a

Currency

n/a

Member Price

Free to members of the society

Non-Member Price

n/a

Candidate Price

n/a

Registration

Please register by sending an email to irma.willemsen@cfavba.nl.

An email with login instructions will be send before the webinar, so look out for this email.

Presentations

​This webinar is hosted by

All Day Event

 

Recurrence

 

Event Link

 

Event Link Leads To New Tab

 

Event Short Info

 

Attachments

Content Type: MyCFA Custom Calendar
Created at 2-6-2020 07:03 by irma.willemsen@cfavba.nl[CASMSTS:username]
Last modified at 17-6-2020 05:16 by maarten.mosselman@cfavba.nl