Sign In

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

 Lid worden van CFA Society VBA Netherlands?

CFA Society VBA Netherlands is een vereniging van beleggingsprofessionals met ruim 2.200 leden die werkzaam zijn in alle subsectoren van de branche in Nederland. Wilt u deel uitmaken van het netwerk? 

Lidmaatschap van CFA Society VBA Netherlands ondersteunt uw professionele ontwikkeling en carrière door het bieden van vele mogelijkheden voor netwerken, voor het delen van kennis en het volgen van evenementen en cursussen ten behoeve van permanente educatie (PE).

Als lid van de CFA Society VBA Netherlands kunt u uw voordeel doen met meer dan alleen de lokale activiteiten. Aangezien u tevens lid wordt van het internationale CFA Institute heeft u toegang tot haar uitgebreide assortiment van content, publicaties, onderzoek, evenementen en conferenties. Meer informatie hieromtrent vindt u hier.

Lidmaatschap van CFA Society VBA Netherlands staat open voor iedereen in de beleggingssector. We heten nieuwe leden van harte welkom. 

Lees hier​​ meer over onze Society.​

 Voordelen lidmaatschap

​Uw lidmaatschap van CFA Society VBA Netherlands biedt u de volgende voordelen:
 • het -gratis dan wel met korting- bijwonen van lokale evenementen en cursussen van de hoogste kwaliteit
 • netwerken met collega’s in de financiële sector in Nederland én wereldwijd
 • actieve deelname aan -en het delen van kennis in- gespecialiseerde comités
 • toegang tot een breed spectrum van permanente educatie activiteiten (PE) en de mogelijkheid deze zelf online in te zien en te onderhouden. CFA Society VBA Netherlands biedt jaarlijks minimaal 20 PE punten aan in Engelstalige bijeenkomsten en eveneens 20 PE punten in Nederlandstalige bijeenkomsten
 • U bent onderdeel van een effectieve, gezamenlijke vertegenwoordiging van de beroepsgroep bij industrie-organisaties, beleidsmakers en de politiek.​
 • U blijft op de hoogte van de laatste relevante trends en onderzoek in de financiële sector
 • toegang tot lokale beroeps- en carrièremogelijkheden
 • toegang tot aanvullende ondersteuningsmogelijkheden, zoals het banenportaal en vrijwilligerswerk
 • lees en download content, volg evenementen en blogs en update je PE middels de handige app voor leden.​
Lees meer over de voordelen van lidmaatschap in onze flyer.

 Lidmaatschap categorieën

Mogelijke lidmaatschappen van CFA Society VBA Netherlands betreffen: regulier (minimaal 48 maanden werkervaring), geaffilieerd (minimaal 12 maanden werkervaring) en gepensioneerd. Onlangs is hieraan het kandidaat lidmaatschap.

Reguliere en geaffilieerde leden genieten van exact dezelfde voordelen, de enige uitzondering is dat geaffilieerde leden niet mogen meestemmen over CFA-Institute kwesties aangezien zij niet over de CFA Charter beschikken.

De gepensioneerde status is van toepassing als u met pensioen bent gegaan of een tijdelijke dispensatie aanvraagt wegens familie, gezondheid, wijziging van professie of werkloosheid, of persoonlijke redenen. Dan gelden een andere aanvraagprocedure en tarieven. Neem hier contact op voor meer informatie.​


Type lidmaatschap
Doelgroep
Voorwaarden
Geaffilieerd lid
(Jaarlijkse contributie $400)

Beleggingsprofessional die niet voldoet aan de vereisten voor het reguliere lidmaatschap en niet van plan is deel te nemen in het CFA of CIPM programma

Regulier lid
(Jaarlijkse contributie $400)
Beleggingsprofessional met directe betrokkenheid bij het ondersteunen van besluitvorming rondom beleggingen
Kandidaat lid
(Jaarlijkse contributie: €80)

geregistreerde kandidaten in het CFA, RBA, RMFI and CIPM programma en de CFA Charter Pending kandidaten
 • Het betreft een lidmaatschap van CFA Society VBA Netherlands (dus niet van CFA Institute) met een eigen aanmeldingsprocedure.
 • Maximaal 3 jaar Aanvraagprocedure

Aanmeldingsprocedure
Het lidmaatschap van CFA Society VBA Netherlands wordt vergezeld van het lidmaatschap van CFA Institute, waarvoor dezelfde voorwaarden gelden. CFA Institute beheert de inschrijving, aanvaarding en het betalingsproces. Indien een lidmaatschap van CFA Institute wordt aangevraagd, wordt u verzocht u eveneens in te schrijven bij een lokale vereniging. Het is echter mogelijk alleen lid te worden van CFA Institute. In dat geval gelden dezelfde voorwaarden, maar wordt alleen toegang tot de content en diensten van CFA Institute verleend en niet tot lokale vereniging. Voor nieuwe leden gelden de onderstaande voorwaarden. Meldt u h​ier aan voor een lidmaatschap van CFA Institute en CFA Society VBA Netherlands.

Indien u al lid was van VBA beleggingsprofessionals vóórdat de fusie plaatshad dan geldt een afwijkende procedure voor de aanvraag. Meer informatie hierover en het verkrijgen van het lidmaatschap van CFA Institute vindt u hier.

Tarieven
Het lidmaatschap van CFA Society VBA Netherlands bedraagt jaarlijks $400 en loopt van juli tot juni. Van deze jaarlijkse contributie gaat $275 naar CFA Institute en $125 naar de lokale vereniging.​​​​

Voor meer informatie kunt u hier contact met ons opnemen of telefonisch op 020-6182812