Sign In

 ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

 Reguliere publicaties

​De belangrijkste uitgave van CFA Society VBA Nederland is het VBA Journaal dat vier keer per jaar verschijnt en wordt verspreid onder haar leden en geïnteresseerde stakeholders. Het VBA Journaal verschijnt sinds 1984.
We schrijven een column in de Financial Investigator, af en toe artikelen voor IEXprofs, evenals ad-hoc publicaties.
Leden ontvangen ook de Financial Analysts Journaleen financiële uitgave van CFA Institute.​​​

 Eenmalige publicaties

Cover.jpgCFA Society VBA Netherlands en SPO hebben een vernieuwde editie uitgebracht van het boek 'Beheren van pensioenvermogen. Praktische handvatten bij moeilijke keuzes aan de bestuurstafel'.

Bestuurders en beslissers in de pensioensector opereren in een complex werkveld. Een uitdagende beleggingsomgeving, toenemende druk op risicomanagement en regelgeving zijn maar een paar van de uitdagingen. Tegelijkertijd wordt de druk opgevoerd bij bestuurders om de juiste keuzes te maken. Maar om welke afwegingen draait het echt, waar kan een bestuurder op bouwen en waar moet hij een uitruil in doen?​

Het boek omvat achttien bijdragen van toonaangevende beleidsmakers in de pensioensector die actuele thema's beschrijven voor beleggingen en risicomanagement. Deze bijdragen slaan een brug tussen praktijk en beleid en de auteurs nemen daarbij geen blad voor de mond om beslissers te helpen. Welke valkuilen te vermijden, wat is zin en onzin, of – gewoonweg – welke pragmatische aanpakken zijn er mogelijk?"

Dit denkboek maakt het mogelijk voor bestuurders om boven, in en met de materie de juiste keuzes te maken voor het pensioenfonds" aldus Alfred Slager Professor Pension Fund Management Tias & vice voorzitter CFA Society VBA Netherlands.

U kunt hier de introductie van Alfred Slager bekijken over het beheren van pensioenvermogen. Ook gaat hij in op het vraagstuk "Hoe wapen ik me als bestuurder tegen het actief – passief debat". Dat kunt u hier bekijken.

Het boek is als hardcover te bestellen middels de volgende link: http://www.jouwboek.nl/webshop/?merkid=z&uitgebreid=410​​,​​​

Middels de volgende link kunt u de PDF versie van het boek bekijken BeherenVanPensioenvermogen2018.pdf​.​

 Media Contact

​Pors Communicatie onderhoudt het contact met de pers voor CFA Society VBA Netherlands. Journalisten kunnen contact opnemen met Carolien Pors​.
Carolien Pors.jpg